Home       Links       Contact                                          rolski
 
 

 
 


 
 
Als je zelf rolski's hebt en er een beetje mee overweg kunt, ben je natuurlijk ook buiten de opstapdagen van harte welkom om met ons mee te rollen. Hou de agenda in de gaten zodat je niet voor niets komt! Op zaterdag verzamelen we normaliter op het verzamelpunt in Bergschenhoek. We maken een tocht in de omgeving van de Rotte, skating is de favoriete techniek. Met name in de winter splitsen we ons wel eens in twee groepen, skating en klassiek. Soms beginnen we met een half uur instructie/techniek.
Er zijn heel veel kilometers mooi fietspad in de omgeving van de Rotte, en af en toe pakken we gewoon de weg. Dat gaat prima. Als groep ben je goed zichtbaar voor de rest van het verkeer. Men houdt meer rekening met een groep dan met een eenzame gek. De snelheid is altijd afhankelijk van wie er zijn, welke wielen er "gestoken" zijn (zwaar, licht, middel), en de fut. Het varieert van gemiddeld ongeveer 14 tot 18 kilometer per uur. Klassiek ligt het gemiddelde beduidend lager: zo'n 8 tot 12 kilometer per uur. In totaal zijn we ruim anderhalf uur bezig. We houden altijd rekening met de langzaamste. De snelleren gaan als het nodig is gewoon een stuk terug.

Bij regen gaat het gewoon door, tenzij het met bakken uit de hemel komt. Spatborden zijn dan wel aan te bevelen! Wij hebben geen verplichting om er iedere week te zijn, ook geen morele. Ieder heeft het immers druk, druk, druk. Na afloop hebben de meesten wel tijd om koffie te drinken. Er is douchegelegenheid aanwezig. Als je regelmatig komt raden we je aan donateur of lid te worden van RW Rottemeren, waar we te gast zijn. Maar als je af en toe komt is dat geen verplichting.


   Begin je net?
 

dan kan je beter naar ťťn van onze opstapdagen komen.

   Waar?
 

Op het verzamelpunt

   Kosten
 

- geen -
We zijn een groep, geen vereniging. Als je vaker meedoet, wordt dan lid of donateur van RW Rottemeren!

   Koffie
 

is helaas niet gratis, maar je kan niet alles hebben