Home       Links       Contact           rolski

        


Als je deze sport wel ziet zitten maar zelf geen rolski's hebt, kun je het beste eens naar onze introductiecursus op een van onze opstapdagen komen. Ben je op zoek naar aanwijzingen en instructie, dan ben je aan het goede adres. Op een opstapdag wordt een rolskicursus gegeven van ongeveer 1,5 uur, waarbij de beweging wordt aangeleerd vanaf niveau nul. Op vertoon van legitimatie zorgen wij voor rolski's, schoenen en stokken. We maken gebruik van de faciliteiten van RW Rottemeren. Ook voor degenen die wel zelf de uitrusting hebben, maar er niet goed mee overweg kunnen, is de rolski cursus geschikt. Leeftijd is niet belangrijk, maar jeugd van onder de twintig verwijzen we naar RW Rottemeren. Een goede basisconditie is erg handig.

Wanneer de eerstvolgende rolski cursus is, wordt in onderling overleg afgesproken. Zodra er zich een paar mensen gemeld hebben, spreken we een datum af.

Zorg ervoor, dat je om 10.00 uur aanwezig bent op de parkeerplaats bij Monte Cervino in Bergschenhoek. Er is dan een instructeur aanwezig. Indien nodig zullen er eerst passende rolskies, schoenen en stokken aangemeten worden. De instructie wordt afgestemd op het kunnen van de deelnemers. Wij raden aan opstap om met de skating techniek te beginnen. Als je zelf al eens hebt geschaatst of geskeelerd/ge-inlineskate pak je de basis gemakkelijk op. Balansgevoel is heel belangrijk, en veel van de oefeningen zijn daar dan ook op gericht. Denk niet dat je het na één ochtend kunt, het zou dan bijzonder saai worden.

Als je interesse hebt, stuur dan een e-mailtje.

Bij regen gaat het gewoon door, tenzij het met bakken uit de hemel komt. Na afloop is er gelegenheid om wat te drinken. Er is douchegelegenheid aanwezig. De kosten voor de rolskicursus bestaan uit de huur van de uitrusting en een vergoeding voor de instructie.

  Tijd

10.00 - 11.45 uur


  Kosten
huur uitrusting € 5,- per keer
instructie: € 5,- per keer
  Zelf heb je nodig:
- legitimatie
- een fietshelm
- handschoenen, bijv. fiets- of langlaufhandschoenen
- als je denkt te gaan vallen: knie-, elleboog, en/of polsbeschermers
  Maak een afspraak!
Aanmelden per e-mail

Home                Agenda                Opstapdagen                Rol mee!                Rolski routes                Langlaufmarathonkalender

Gaat het nog regenen?                           Jeugd                           • vragen/opmerkingen •                           Disclaimer